Kcm Groep Historie

KOKO-PELI, IT’S ALL IN THE NAME

Al weer ruim 9 jaar geleden zijn de huidige directeuren gestart met Koko peli Contact managers. In de loop van de jaren is het bedrijf gegroeid en is de huidige afkorting en het nieuwe logo in gebruik genomen,KCM staat dus voor Koko peli Contact Managers

Koko-Peli was een legendarisch figuur (ongeveer 1000 na Christus) waarvan de afbeelding werd gevonden op de rotsen in het Zuidwesten van de Verenigde Staten.Koko-Peli was een rondreizend muzikant en volgens de overlevering van zijn verhaal ook God van de vruchtbaarheid.

De afbeeldingen die van Koko-Peli werden gevonden laten een fluitspelend mannetje zien met een bochel. In die bochel zouden alle zaden van de wereld verstopt zitten. "Koko" betekent fluit en Peli is afgeleid van "Pelau", wat bochel betekent. Als Koko-Peli bij een nederzetting aankwam speelde hij op zijn fluit. Hij feestte met de bevolking de hele nacht en vertelde ook verhalen. Als hij de volgende dag vertrokken was bleken de gewassen in bloei te staan en de vrouwen waren in verwachting.

Dit verhaal inspireerde ons om zijn naam voor ons bedrijf te kiezen. Net als Koko-Peli kiezen wij voor een vruchtbare samenwerking met onze opdrachtgevers en cursisten. Onze inzet is altijd tijdelijk van aard. het is onze doelstelling dat onze opdrachtgevers en cursisten ook na ons vertrek van onze inzet kunnen oogsten.